TCS Placements Input OutPut Questions

1.Which one of the following connects the high-speed high-bandwidth device to memory subsystem and CPU.
a.expansion bus
b.PCI bus
c.SCSI bus
d.none of the mentioned
Answer:a

2.The _________ present a uniform device-access interface to the I/O subsystem, much as system calls provide a standard interface between the application and the operating system.
a.devices
b.buses
c.device drivers
d.I/O systems
Answer:c

3.When device A has a cable that plugs into device B, and device B has a cable that plugs into device C and device C plugs into a port on the computer, this arrangement is called a _________.
a.port
b.daisy chain
c.bus
d.cable
Answer:b

4.The _________ determines the cause of the interrupt, performs the necessary processing and executes a return from the interrupt instruction to return the CPU to the execution state prior to the interrupt.
a.interrupt request line
b.device driver
c.interrupt handler
d.All of these
Answer:c

5.The ______ register is read by the host to get input.
a.flow in
b.flow out
c.data in
d.data out
Answer:c

6.The ______ register is written by the host to send output.
a.status
b.control
c.data in
d.data out
Answer:d

7.The CPU hardware has a wire called __________ that the CPU senses after executing every instruction.
a.interrupt request line
b.interrupt bus
c.interrupt receive line
d.interrupt sense line
Answer:a

8.The _________ are reserved for events such as unrecoverable memory errors.
a.non-maskable interrupts
b.blocked interrupts
c.maskable interrupts
d.None of these
Answer:a

9.The hardware mechanism that allows a device to notify the CPU is called _______.
a.polling
b.interrupt
c.driver
d.controlling
Answer:b

10.Spooling :
a.holds a copy of the data
b.is fast memory
c.holds the only copy of the data
d.holds output for a device
Answer:c,d