WIPRO PREPOSITION & CONJUNCTIONS QUESTIONS AND ANSWERS

  1. Take this medicine and you will get rid ——– the bad cold

    A. Of
    B. Over
    C. At
    D. From
    Answer: Option A

    2. I am angry with him —— his carelessness.

    A. On
    B. To
    C. For
    D. At
    Answer: Option C

    3. It is dangerous to enter ——– the enemy’s camp.

    A. In
    A. On
    B. By
    C. Into
    Answer: Option D

    4. It is dangerous to enter ——– the enemy’s camp.

    A. In              
    B. On
    C. By
    D.   Into
    Answer: Option D

    5. Arun is married to ——– Bobby.

    A. To
    B. Between
    C. With
    D. To
    Answer: Option D

    6. My cousin has invested a lot of money ———- farming.

    A. In
    B. For
    C. On
    D. Into
    Answer: Option A

    7. He was vexed —— Sohan for his behavior.

    A. At
    B. To
    C. Upon
    D. With
    Answer: Option D

    8. I brought him —— with great difficulty.

    A. Up
    B. About
    C. Round
    D. In
    Answer: Option A

    9. Give example pertinent ——— the case.

    A. On
    B. To
    C. For
    D. With
    Answer: Option B

    10. There is no exception ——– this rule.

    A. For
    B. To
    C. At
    D. About
    Answer: Option B

    11. A good judge never gropes ——— the conclusion.

    A. On
    B. To
    C. For
    D. With
    Answer: Option C

    12. I do not agree ——— you on this point.

    A. To
    B. In
    C. At
    D. With
    Answer: Option D

    13. President Saddam Hussain has lived ——– the gun all his life.

    A. For
    B. On
    C. By
    D. Through
    Answer: Option C

    14. The Indian magpie indulges ——– a long flight.

    A. At
    B. In
    C. On
    D. Over
    Answer: Option B

    15. The candidates were tense ——— expectancy.

    A. With
    B. In
    C. From
    D.  On
    Answer: Option A

    16.The mother was anxious ——– the safety of her son.

    A. Upon
    B. About
    C. For
    D. At
    Answer: Option B

    17. After having tea, he settled himself ——– his arm chair.

    A. Into
    B.  Over
    C. To
    D. On
    Answer: Option A

    18. The reward was not commensurate ———- the work done by us.

    A. On
    B.For
    C. With
    D. Order
    Answer: Option C

    19. He had to repent ——– what he had done.

    A. Of
    B. Over
    C. At
    D. For
    Answer: Option : D

    20. The soldiers rebelled ——- the king.

    A. Against
    B. On
    C. At
    D. With
    Answer: Option A