WIPRO SYNONYMS QUESTIONS WITH SOLUTIONS

  1. Remote

A. Automatic
B. Distant
C. Savage
D. Mean
Answer: Option B
Explanation: Remote means faraway, or distant

2. Detest

A. Argue
B.  Hate
C. Discover
D. Reveal
Answer: Option B
Explanation: to detest means to feel intense or violent dislike, or to hate

3. Gracious

A. Pretty
B. Clever
C. Pleasant
D. Present
Answer: Option C
Explanation:
gracious means to be pleasant or considerate in social interactions

4. Predict

A. Foretell
B. Decide
C. Prevent
D. Discover
Answer: Option A
Explanation:to predict means to declare in advance or to foretell

4. Kin

A. Exult
B. Twist
C. Friend
D. Relative
Answer: Option D
Explanation:
kin means people with common ancestors, or relatives

5. Pensive

A. Oppressed
B.  Caged
C. Thoughtful
D. Happy
Answer: Option C
Explanation:
pensive means moodily or dreamily thoughtful

6.Banish

A. Exile
B.  Hate
C. Fade
D. Clean
Answer: Option A
Explanation:
to banish means to drive out from home or country, or to exile

7. Fraud

A. Malcontent
B.  Argument
C. Imposter
D. Clown
Answer: Option C
Explanation:
a fraud is someone who is not what he or she pretends to be, or an imposter

8. Saccharine

A. Leave
B. Sweet
C. Arid
D. Quit
Answer: Option B
Explanation:
saccharine means overly sweet

9. Drag

A. Sleepy
B. Crush
C. Proud
D. Pull
Answer: Option D
Explanation:
to drag is to pull, or to cause movement in a direction with applied force

10. Jovial

A. ncredulous
B. Merry
C. Revolting
D. Dizzy
Answer: Option B
Explanation:

jovial means good humored or merry

11. Indifferent

A. Neutral
B. Unkind
C. Precious
D. Mean
Answer: Option A
Explanation:
To be indifferent is to be marked by impartiality or to be neutral

12. Simulate

A. Excite
B. Imitate
C. Trick
D. Apelike
Answer: Option B
Explanation:
To simulate is to assume the outward appearance of, or to imitate

13. Charisma

A. Ghost
B. Force
C. Charm
D. Courage
Answer: Option C
Explanation:
charisma is magnetic charm or appeal

14. Apportion

A. Divide
B. Decide
C. Cut
D. Squabble
Answer: Option A
Explanation:
To apportion is to divide and share out

15. Generic

A. General
B. Cheap
C. Fresh
D. Elderly
Answer: Option A
Explanation:
generic means having the characteristic of a whole group, or general

16. Qualm

A. Distress
B. Impunity
C. Persevere
D. Scruple
Answer: Option D
Explanation:
a qualm is a feeling of uneasiness about a moral issue, or a scruple

17. Wary

A. Calm
B. Curved
C. Confused
D.  Cautious
Answer: Option D
Explanation:
wary means to be attentive especially to danger, or to be cautious

18. Distort

A. Wrong
B. Evil
C. Deform
D. Harm
Answer: Option C
Explanation:
to distort means to twist out of a normal state, or to deform

19. Sumptuous

A. Delirious
B. Gorgeous
C. Perilous
D. Luxurious
Answer: Option D
Explanation:
sumptuous means excessively costly, rich, or luxurious